21 Meetup #15 “Krst projektu s Jurajom Bednárom”

23. februára 2024 sa v Prievidzi konala veľká udalosť. O piatej hodine popoludní sme sa stretli v skromných priestoroch na ulici Jána Hollého. Priestor nie je obrovský, a tak kapacita účastníkov musela byť obmedzená na tento počet. Tentoraz sme sa tu zišli kvôli jednej výnimočnej príležitosti. V tento deň sme chceli byť svedkami, ako sa Juraj Bednár stane krstným otcom mladého projektu Dvadsaťjeden. Ako to prebiehalo, sa dočítate v nasledujúcich riadkoch.

Akcia sa rozbehla už v prvých minútach. Stoly sa prehýbali pod chutnými jednohubkami, klobáskami, údeným mäsom, ovocím a zeleninkou. Nemohli chýbať ani tortilly s chilli deepmi. O tento catering sa nám postaral Aďo, ktorý v „zákulisí“ usilovne pripravoval jednohubky, ktoré z tanierov bleskovo mizli. Pitný režim zabezpečil J L so svojím vlastným remeselným pivom, ktorému ešte nestihol vymyslieť meno. Samozrejmosťou bola káva a rôzne nápoje.

Po tom, ako sme si namastili žalúdky, sme ich namastili aj ovečkám. Kto si to ešte nevyskúšal, tak určite odporúčam. Na stránke nájdete online kamerový záznam zo stodoly kde bývajú ovečky. Keď pošlete cez Lightning na ich adresu pár Sats, automaticky ovečky dostanú malú dávku krmiva. Funguje to dokonale a môžete sa pozerať, ako ste nakŕmili ovce. Dúfam, že ich po našom výdatnom kŕmení nezdulo.

Hneď zo začiatku Dada vyspovedala Juraja Bednára pár otázkami na telo. Celý ich rozhovor nájdete neskôr na stránke Dvadsatjeden.

Keď sme sa usadili do stoličiek a zapli projektor, predstavil sa nám Peťo. Okrem toho, že mu vďačíme za webovú stránku www.dvadsatjeden.org, tak mu vďačíme aj za mnoho iných vecí. Doniesol zo sebou aj svoje “fiatové peklo”, ktoré sme mohli použiť. Pripravil si pre nás aj malú prednášku, kde nám vysvetlil, prečo je dobré používať vlastný NOD. Kto by si to chcel vyskúšať, tak Peťo vytvoril pre členov 21 vlastný NOD. Všetky podrobnosti nájdete tu.

Po prednáške sme si užívali prestávku, ktorú sme využili na spoločné debaty a malú burzu. Na dvoch stoloch boli nachystané rôzne zaujímavé vecičky, ktoré ste si mohli kúpiť za Sats. Kto mal doma niečo, čo by rád predal, mohol to doniesť sem. Dali sa tu kúpiť tričká, voňavky, domáce slepačie vajíčka, nálepky, kľúčenky aj vykrajovátka na medovníky a mnoho iného.

Bolo ťažké nás znova nahnať na stoličky, ale keď sa to podarilo, slova sa ujal Juraj Bednár so svojou prednáškou. Žrali sme každé jeho slovo. Povedal nám zaujímavé bitcoinové novinky z celého sveta. Prešli sme si aj nové ETF-ka, ktoré vznikli, a spomenul aj blížiaci sa halving.

Po tejto zaujímavej prednáške nasledoval akt samotného krstu. Krstný otec Juraj Bednár prevzal slovo a povedal pár pekných viet o projekte, ktorý je tu pre všetkých nadšencov a priaznivcov Bitcoinovej siete. Následne si štrngol so špeciálnym čajom maté z Paraguaja s Ďurikem a BlackSmithom, ktorí tento projekt rozbehli a stále na ňom usilovne pracujú. Spájajú komunity a tak robia osvetu o Bitcoine na Slovensku.

Medzitým naše tri šarmantné dámy rozdali všetkým účastníkom malú pozornosť. Tortičky s krásnym motívom. Niektorí z nás nevydržali a tortičku zjedli skôr, ako sa dozvedeli, že pod koláčom sa nachádzal tombolový lístok. V tombole boli tri ceny: káva od BitBoutique, kniha od Juraja Bednára a špeciálne tričko z krstu Dvadsaťjeden. Mimochodom, návrh spracoval kreatívny BlackSmith a dobre sme sa na ňom pobavili.

Milou vsuvkou do programu bola aj gratulácia nášmu členovi k narodeninám. Do daru dostal zázvorovicu od Deda Bitcoiner. Dedo, ak to čítaš, tak by si mohol zavítať aj do Prievidze na meetup a doniesť viac tohto zázračného elixíru života.

Pokračovali sme debatami až do neskorého rána. Kto nevládal mať oči otvorené, cucol si z paraguajského čaju maté. Juraj doniesol aj pár svojich skvelých publikácií, ktoré sme si mohli u neho zakúpiť. A samozrejme, že nám napísal aj venovanie.

Myslím, že táto akcia prečkala všetky očakávania, ktoré sme mali. Ďurike s BlackSmithom to zorganizovali na výbornú. Výzdoba sa niesla v atmosfére „to the moon“. To the moon sa samovoľne odstrelilo aj pár balónov počas večera. Medzi nami sa po celý večer, ako duch pohyboval aj Mário so svojou kamerou, a z celej akcie sa snažil zachytiť tú skvelú atmosféru. Môžete sa tešiť aj na skvelé video z jeho dielne (čoskoro).

Ak sa ti článok páčil, moju tvorbu môžeš podporiť satmi 🙂
Autor: SaSa

O autorovi

Nie som ITčkar, hacker, finančný poradca a ani ekonóm. Som obyčajný smrteľník, ktory objavil čaro a potenciál Bitcoinu.

Podpor autora