Bitcoin meetUp #05

Na 2. februára som si prichystal prednášku o UTXO. Do Dosýta Burger & Beer v Leviciach prišlo asi 15 ľudí a väčšina z nich bola prekvapená, keď zistili, že “len HODLovať” nestačí a mali by sa o Bitcoin zaujímať hlbšie.

Dozvedeli sa, že ak majú na adresách UTXOs s nižšími hodnotami, tak je dobré tieto UTXOs v čase nízkych poplatkov konsolidovať. Ako naschvál, hneď na druhý deň vyleteli poplatky z 30 sats/vByte na cca 500. Verím však, že už si na svoje UTXO budú dávať pozor a sledovať výšku poplatkov.

Okrem nových tvárí na túto prednášku dorazila aj návšteva z Bansko Štiavnickej Dvadsaťjednotky v počte 3 kusov. Chalanom sa podľa všetkého páčilo – ako jedlo a pivo, tak aj prednáška, pokec a nakoniec aj možnosť platiť bitcoinom cez LN.

Ja osobne považujem túto akciu za nadpriemerne úspešnú, aj keď niektoré veci som mohol urobiť inak, lepšie – napríklad prísť skôr, aby som sa stihol pripraviť (technika, nálada, zoznamovanie, …) a potom menej stresovať, hlavne počas prednášky 🙂 A tiež by som do budúcna ocenil pomoc dobrovoľníkov. Tak ak máte niekto čas a chuť priložiť ruku k dielu, napíšte mi na [email protected] alebo na Signal.

Do budúcna asi skúsime zmeniť lokál, teda väčšie priestory a viac súkromia, ale stále by to mal byť podnik, kde prijímajú bitcoin. Najbližšie plánujeme prednášku na tému “Privacy”, o ktorej nám príde porozprávať kamarát Blacksmith a predpokladám, že účasť bude vysoká. Tak už sa na vás všetkých teším na budúci mesiac.

O autorovi

Podpor autora