Konferencia #5 #6 #7

V septembri sme sa rozhodli MeetUp nerobiť nakoľko bolo veľmi veľa iných zaujímavých akcií, tak na Slovensku ako aj v Českej republike. Každá z nich sa konala v sobotu.

Prvou akciou bol 4. ročník CainCampu ako tradične v Ostrave. My s PD komunitou sme sa ho zúčastnili už druhykráť a tentokrát nielen ako účastníci konferencie ale vďaka bratom Kuchařovcom a našej D@d@ sme mali aj stánok vo vestibule. Pôvodne sme chceli mať takéto stanovisko ako komunita Krypto v Meste ale nakoľko sme sa dohodli s bratmi Čechmi, že aj na Slovensku chceme mať Bitcoinovú komunitu 21, tak sme paralelne spustili projekt Dvadsaťjeden. Naším hlavným cieľom na tomto evente bol predovšetkým onboarding do Signal skupiny, prostredníctvom ktorého sa nám podarilo spustiť úspešný celoslovenský projekt pre Bitcoinerov. Vďaka ochotným doterajším členom komunity sme vytvorili skupinu 12 dobrovoľníkov, ktorí získali free vstup na akciu ako aj tričko 21tky. Akcia dopadla nad očakávania, podarilo sa nám upevniť spoluprácu s českou Jednadvacítkou, zoznámiť sa z množstvom zaujímavých ľudí ako aj rozbehnúť spomínané signálové skupiny. Posilnili sme nielen tú celoslovenskú, lokálne okresy ale ej českú členskú základňu. Pomohli sme tak nielen Slovenskej ale aj Českej republike k úspešnej adopcií Bitcoinu.

Druhou akciou, ktorej sme sa už ako komunita Dvadsaťjeden zúčastnili bola BTC Tour, podujatie ktoré sa niekoľko týždňov po sebe odohráva vo viacerých mestách v ČR a tentokrát zavítali aj do Bratislavy. Ďuri, Michael, Mário a Peter sadli do auta a išli podporiť toto edukatívne podujatie. Tentokrát sme už boli vyzbrojení aj rollupom 21tky, ktorý sme mali z ChainCampu a rovnako ako aj tam sme sa pustili do silného ale už čisto slovenského onboardingu. Prednášajúcimi boli známy Kicom, Pepa Tětek, Gorrdy z českej Jednadvacítky a Investocka. Každý z nich v rámci prezentácie vzdelávali ohľadom Bitcoinu, ako sa k nemu dostali, jeho využitia alebo ich pohľadu do budúcnosti. Priestor na krátke promo dostala aj slovenská Dvadsaťjednotka, vďaka ktorému sme mali jednoduchší onboarading. Akcia dopadla veľmi úspešne pre komunitu protože sa nám podarilo hodiť krátky pokec skoro s každým účastníkom tejto akcie, odprezentovať mu hlbšie myšlienku 21tky a získať ho tak aj do Signal skupiny. Veríme, že aj budúci rok sa táto Tour zopakuje a určite na nej nemôžeme chýbať. Kto vie, možno podobnú Tour spustíme aj v rámci Slovenska pod záštitou 21tky.

Posledná septembrová akcia pod názdom CryptoVestibull bola našou povinnou jazdou. Nielen preto že sa konala na Slovensku a je zároveň najväčsou ale najmä kvôli tomu, že ju organizuje člen 21tky a náš komunitný priateľ Lukáš Kout. Rovnako ako na predchádzajúcich akciách sme mali stánok, dobrovoľníkov a tentokrát už aj množstvo 21tkových predmetov, nálepiek a iných prezentov. Na akciu sme išli dve plné autá z Prievidze a rozhodli sme sa prespať do ďalšieho dňa s tým, že sa zúčastníkme aj Afterpárty. Popri onboardingu sme stretli veľké množstvo kamarátov ako aj už členov 21tky. Získavanie ľudí do Signalových skupín išlo stále ľahšie a ľahšie pretože sme sa ako komunita dostali za veľmi krátky čas ľudom do povedomia. Nadviazali sme nové spolupráce a dohodli nové partnerstvá. Po akcii sa konala spomínana Afterpárty, na ktorej sme samozrejme nemohli chýbať. Sadli sme si viacerí v jednom super podniku v Žiline popri super jedle a pive sme debatovali až do neskorého večera. Okrem nových informácií, kontaktov a inšpirácii sme ako komunita vymysleli množstvo užitočných nápadov na ďaľší rozvoj komunity 21. Na tejto akcii sa Ďuri a Blacksmith definitívne dohohli, že Krypto v Meste pretransformujú do Dvadsaťjednotky a vytvoria tak ešte unikátnejši koncept tvorby komunít, edukácie a adopcie Bitcoinu na Slovensku. Tento event bol rozhodujúci pre postavenie nových základov pre ešte úspešnejší projekt aký sa dovtedy podarilo vytvoriť!

O autorovi

Podpor autora